Jesteś tutaj

Galeria

Sałatka ze świeżego szpinaku z pieczoną marchwią i pietruszką (porcja dla całej rodziny) • 250g świeżego szpinaku • 1 czerwone cebule • 3 pietruszki (korzeń) • 3 marchewki • natka pietruszki • czosnek 1 ząbek • sól i pieprz sos: • oliwa z oliwek 1 łyżka • ocet winny 1/2 łyżki • miód 1/2 łyzki • 1/2 łużki musztardy Marchew i pietruszkę dokładnie myjemy obieramy i kroimy w słupki. Cebulę kroimy na cząstki. W ten sposób przygotowane warzywa układamy na blaszce wcześniej obłożonej papierem do pieczenia i skrapiamy oliwą z oliwek, dodajemy posiekany czosnek i natkę pietruszki, doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do wcześniej rozgrzanego piekarnika i pieczemy w 200 stopniach przez 30minut. Do dokładnie umytego szpinaku dodajemy upieczone warzywa. Sałatkę polewamy sosem przygotowanym z wyżej wymienionych składników.           Schabowy Mleko 1 litra1 cebulapieprzsól1 jaajamąkaBułka TartaSmalec do Pieczenia   Mleko wlwwamy do garnka i cebule pokrojoną dajemy do mleka Schabowy dajemy do Mleka i cwbuli na 2 godziny i potem pieczemy i gotowe Pozdrawiam i Smacznego 

Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer