• paczka świeżego szpinaku/ lub mrożony w liściach
• 2 łyżki śmietany 22%
• 50g sera Lazur błękitny
• jedna cebula
• 2 łyżki masła
• 2 ząbki czosnku
• 10 g suszonych pomidorów
• jeden świeży pomidor
• kilka oliwek
• makaron razowy rurki
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko posolonej wodzie.
Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle.
Szpinak dokładnie myjemy, i wrzucamy na patelnie dodajemy posiekany drobno czosnek. Doprawiamy pieprzem i odrobiną soli. Do podduszonego szpinaku dodajemy rozdrobniony ser Lazur i śmietanę. Do Gotowego szpinaku dodajemy oliwki, pokrojony w kostkę pomidor i drobno posiekane pomidory suszone. Wszystko razem mieszamy.
Po ugotowaniu makaron odcedzamy i łączymy ze szpinakiem.
Smacznego!
Theme by Danetsoft and Danang Probo Sayekti inspired by Maksimer
Dodaj komentarz